Діагностика зору

Сучасні статистичні дослідження говорять про значне збільшення кількості людей, які страждають зоровими захворюваннями. Таке поширення проблеми викликане активним розвитком новим технологій. У зв’язку з цим вік хворих починається з ще з дошкільного. Вчасна діагностика зору в Києві значно підвищує ефективність лікування.

Основні показання для діагностики

Майбутнім матусям потрібно важливіше ставитися до свого здоров’я, тому перед пологами необхідно звернутися до офтальмолога. Діагностика допоможе виявити стан ока і сітківки та в разі необхідності може знадобитися її укріплення. Такі міри допоможуть захиститись від перенапружень.

Проблеми з зором часто передаються генетично від батьків дитині, тому важливо якомога раніше розпочати лікування. Новонародженим немовлятам теж можна проводити діагностику, адже в такому віці важко помітити захворювання.

Більшість сучасних молодих людей працюють з комп’ютерами та активно користуються різноманітними гаджетами. З часом це призводить до зниження зору, що суттєво впливає на якість життя. В таких випадках рекомендується звертатися до офтальмолога, який виявить проблему на початковій стадії та прояснить особливості лікування.

Вікові зміни неминучі для організму людини. Це позначиться і на органах зору. Тому після сорока років важливо більше уваги приділяти своєму здоров’ю. В протилежному випадку можливе значне погіршення зору або, навіть повна сліпота. Особливо це стосується пацієнтів з такими діагнозами як гіпертонія та цукровий діабет.

Особливості відшарування сітківки

Сітківка являється важливою частиною ока, яка забезпечує нормальне функціонування органу. В багатьох випадках проблема виявляється дуже пізно, тому лікування стає менш ефективним. Для запобігання відшарування сітківки важливо пройти діагностика, яка складається з таких досліджень:

  • дослідження гостроти зору;

  • перевірка бокового зору;

  • визначення стану нервових клітин ока та сітківки;

  • дослідження очного дна;

  • ультразвукове дослідження.

Перш за все необхідно оцінити центральної області сітківки та периферії. Після чого вимірюють внутрішньоочний тиск. Саме ці показники допоможуть розпізнати відшарування сітківки на початковому етапі. Вже після цього визначається життєздатність нервових клітин.

Огляд очного дна дозволяє визначити місця розриву сітківки і їх число. На цьому етапі діагностики можна попередити появу нових хворобливих ділянок.

 

Понравилась статья? Поделиться с друзьями: